Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zapaloval hromadu odpadu, pak letěl vrtulníkem

Hromadu odpadu se pomocí vysoce hořlavé látky pokoušel zapálit muž v Kraslicích na Sokolovsku. Výpary se prudce rozhořely a oheň muž popálil v oblasti obličeje.

Družstvo profesionálních hasičů ze stanice Kraslice si při výcviku v areálu autoservisu krátce před desátou hodinou všimlo muže, který se pokoušel zapálit hromadu klestí a dalšího odpadu.

Když po chvíli slyšeli silnou ránu, běželi se podívat, co se stalo. U hořící hromady odpadu našli muže, který byl popálený v obličeji. Poskytli mu první předlékařskou pomoc a povolali na místo záchrannou službu. Poté na žádost záchranné služby zajistili na kraslickém fotbalovém hřišti místo pro přistání vrtulníku a pomohli s přenesením pacienta.

Muž pro zapálení odpadu nalil do hromady z plechovky aceton, výpary ředidla pak po škrtnutí zapalovačem prudce vzplály muži přímo do obličeje.

Z pohledu hasičů je jakékoliv použití hořlavých látek při rozdělávání ohně vysoce rizikové a všichni, kteří hořlaviny pro tento účel používají, riskují nejen své zdraví, ale dokonce i život.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet