Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MANDI? MANDIsan!

Nový název a hlavně nové sídlo majákové pohotovosti.

Dne 5. 12. 2005 bylo slavnostně otevřeno v Neratovicích u Prahy nové sídlo známé firmy MANDI, dnes pod názvem MANDIsan – MAjáky, Náhradní DÍly, sanitky. Vzniklo tak majákové a sanitní centrum, které se tedy od prosince nachází v objektu bývalé fa.F.C.S. Ambulance v Kostelecké ulici č.p. 1/96, Neratovice. Firma MANDIsan se sem přestěhovala z dnes již nevyhovujících prostor v Praze – Braníku, kde fungovala několik let. Za dobu své činnosti si našla mnoho zákazníků z řad záchranných služeb, hasičů, policie, bezpečnostních agentur a dalších firem, které používají nejrůznější světelná či zvuková výstražná zařízení.

V novém areálu, který je díky blikajícímu majáku vidět již z dálky, je vše podřízeno zejména pohodlí zákazníka, což v Braníku bylo nedostačující. V tom mi jistě mnozí dáte za pravdu. Když do Kostelecké přijede vozidlo s osádkou na běžnou opravu VRZu nebo nakupovat nové věci, tak během čekání zde najde velmi příjemné, útulné zázemí pro zákazníky. Nechybí kávovar, pohodlná křesla a pro zkrácení dlouhé chvíle při čekání na opravu či vyřízení nákupu je v přízemí i video. Na stropě bliká nezbytný modrý maják. Kromě zákaznického posezení se v přízemí nachází i kancelář šéfa firmy, pana Milbauera, v ní sedí dále i pan Hájek, což je vedoucí přes elektromontáž a výrobu. Také jsou zde sociální prostory majákové pohotovosti. Stejně skvělé zázemí, jako mají zákazníci, zde našli pochopitelně i zaměstnanci firmy MANDIsan. Prostorná dílna, ve které jsou čtyři stání pro vozidla, působí skvělým dojmem. Oproti branické je to neskutečný rozdíl.

V prvním patře budovy je parádně vybavená prodejna výstražných zařízení, najde se v ní opravdu mnoho zajímavých majáků, světelných ramp a ostatních doplňků od známých výrobců, jako např. Whelen, Britax – Premier Hazard, Federal Signal – VAMA, Tesla Holomý, Hella atd. Z nabízeného sortimentu si jistě vybere snad každý zákazník. Když to shrnu, tak přes nejrůznější VRZy v policích není téměř vidět zeď. Musím ještě uvést, že veškerý sortiment lze zakoupit i poštou na dobírku, což je skvělá zpráva pro zákazníky, kteří to do Neratovic mají daleko.

V rámci firmy MANDIsan funguje v článku již zmíněná majáková pohotovost. Co to znamená? Toto: stále je připraveno servisní vozidlo, jehož osádka na zavolání zákazníka vždy vyjede a je na místě schopna provést opravy menšího rozsahu.

Když jsem v úvodu psal, že vzniklo majákové a sanitní centrum, tak musím uvést, že firma MANDIsan se nezabývá jen opravou či prodejem výstražných zařízení. Její činnost zahrnuje i repase vybavení sanitních vozidel – sedačky, nosítka atd. Do budoucna je plánovaná i věc, že během opravy či repase sanitky a jejího vybavení, bude zákazníkovi zapůjčen náhradní sanitní automobil. To je resp. bude služba v naší zemi velmi ojedinělá.

Když jsem za redakci našeho serveru navštívil nové sídlo firmy MANDIsan, byl jsem opravdu mile překvapen. Konečně má majákový a sanitní servis důstojné zázemí, které mu chybělo.

Zde je odkaz na web firmy : www.mandisan.cz.
Sdílet