Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

75 let hasičů obce Skoky

Byla sobota 14. 5. přesně 10:00 hodin, když se rozhoukala místní siréna na hasičské zbrojnici. Pro každého to bylo znamení, že se něco děje. To Sbor dobrovolných hasičů ze Skoků tímto svolával ostatní sbory z okolí k pomoci uhašení hořícího vozidla, což bylo cílem připravovaného taktického cvičení.

Zanedlouho již bylo slyšet přijíždějící houkající hasičská vozidla, jejichž posádky se s vervou vrhaly do práce. Vše klapalo podle plánu a za necelých 20 minut bylo po požáru. Hasiči to jako vždy zvládli na výbornou. Samozřejmě jejich skvělé výkony nemohly zůstat bez odezvy, tak se šlo slavit. A že bylo co.

Tento den totiž nepřipadal pouze k uskutečnění taktického cvičení, ale i k oslavám 75. výročí vzniku Sboru dobrovolných hasičů ze Skoků. Na místním hřišti bylo nachystané bohaté občerstvení, nechyběla ani hudba a celodenní kulturní program. Jeho součástí bylo šermířské vystoupení, ukázky historické motorové stříkačky a Staré gardy z Veselíčka.

Také nám hasiči z Radslavic ukázali vyproštění osob za havarovaného vozidla. O zábavu tudíž nebylo nouze, počasí nám přálo a tak po celý den panovala dobrá nálada. K večeru se sice přehnal chladivý déšť, ale i přesto nás to neodradilo. A kdo si počkal, ten se dočkal zajímavého představení, ve kterém nám šermíři předvedli, jaké ďábelské kousky dokáží s ohněm.

Byla to výtečná podívaná na závěr vydařeného dne. Nezbývá než poděkovat všem zúčastněným a Skokovským hasičům popřát vše nej do dalších let. Hasiči, jen tak dál!

Pavlína Petříková

Sdílet