Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Skutče spadl nákladní automobil ze srázu

V pondělí 16. května 2011 po 15. hodině vyjíždělo k dopravní nehodě u Skutče několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Z dosud nezjištěných příčin tady nákladní automobil vjel do protisměru, po proražení zábradlí sjel z vozovky a následně se zřítil ze srázu vysokého asi 4 metry.

Ve vozidle ležícím na boku zůstal po této kolizi zaklíněný řidič, kterému dobrovolní hasiči ze stanice Skuteč ihned po příjezdu na místo nehody poskytli předlékařskou pomoc. Vzhledem k podezření na špatný zdravotní stav zraněného byl povolán vrtulník Zdravotnické záchranné služby.

Vyproštění řidiče provedli profesionální hasiči ze stanic v Hlinsku a Chrudimi pomocí rozpínacího válce, rozpínacích nůžek a střihače pedálů. Přibližně po půlhodině zraněného předali do péče zdravotníků, kteří ho s přihlédnutím k dobré komunikaci s ním nakonec sanitním vozem transportovali do nejbližší nemocnice.

Majitel havarovaného nákladního automobilu zajistil odtahovou službu, která za asistence hasičů vytáhla vozidlo zpátky na vozovku, kde ho potom naložila na svůj vůz a postarala se o jeho odvoz. Hasičské jednotky ze stanic v Chrudimi, Hlinsku a Skutči zasypaly sorbentem uniklé provozní kapaliny a po ukončení zásahu se vrátily na své základny. Příčina nehody a výše vzniklé škody jsou v šetření PČR.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet