Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič na sněhu kamion nezvládl

Včera krátce po 6. hodině havaroval kamion na silnici I/47 u obce Emauzy na Novojičínsku. Pravděpodobně v důsledku nepříznivých klimatických podmínek nezvládl řidič řízení, sjel ze silnice a převrátil se mimo vozovku.

Při nehodě byl zraněn řidič kamionu, sanitka záchranné služby jej převezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

Na místo ihned po ohlášení nehody vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, stanice Bílovec a Nový Jičín. Průzkumem místa nehody bylo zjištěno, že kamion převážel sudy a přepravky s neznámými chemickými látkami. Při nehodě nedošlo k porušení přepravních obalů a úniku přepravovaných látek do okolí. Hasiči v protichemických oblecích podrobně prozkoumali náklad a zjistili, že se jedná pravděpodobně o suroviny pro další zpracování v podniku Semperflex Odry. To se také následně potvrdilo. V žádném případě se nejednalo o výbušné látky, jak se to snažila prezentovat v prvních okamžicích některá média!!!

Dalším průzkumem hasiči zjistili, že při nehodě byla poškozena palivová nádrž kamionu a do okolní půdy vyteklo blíže nespecifikované množství nafty. Byly informovány orgány ochrany životního prostředí a správce nedalekého vodního toku (ten nebyl únikem nafty ohrožen).

Příčina nehody a výše škody je v šetření orgánů Policie ČR.
Sdílet