Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další auto zajelo do rybníku

Jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Hořovice a Beroun ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR zasahovaly 19. 5. 2011 v 8:36 hodin u dopravní nehody osobního automobilu v obci Rpety.

Při příjezdu hasičů na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo k vjetí osobního vozidla do rybníka, vozidlo bylo cca 10 metrů od břehu s viditelnou pouze střešní částí. Od svědků bylo zjištěno, že řidič je mimo vozidlo, hasiči jej začali vyhledávat v okolí místa události. Ve spolupráci s občany byl nalezen v nedalekém objektu a předán do péče ZZS. Hasičem v ochranném oděvu do vody byl automobil prohledán, zda se v něm nenachází jiná osoba.

Na vodní hladinu byl nasazen člun a instalováni sorpční hadi k zachycení unikajících provozních náplní z vozidla. Dále hasiči instalovali sorpční had na výpust rybníka a rybník byl částečně odpuštěn. Při likvidaci ropné havárie hasiči spolupracovali se zástupcem odboru životního prostředí ORP Hořovice. Vozidlo bylo z vody vytaženo pomocí vyprošťovacího automobilu.

Po dobu zásahu zajišťovala jednotka SDH městyse Komárov zálohu na stanici HZS Hořovice a rychlý zásahový automobil ze stanice HZS Beroun byl z důvodu zabezpečení dálnice D5 redislokován na sjezd na 28. km této dálnice.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet