Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Déšť zaplavil vesnici

Mohutný déšť, který se přehnal dne 19. 5. 2011 ve večerních hodinách přes obec Úlice v Plzeňském kraji, způsobil zatopení mnoha sklepů a garáží.

Postiženým občanům vyjeli na pomoc hasiči, kteří pomocí čerpadel dostávali vodu ze zatopených sklepů a ostatních místností pod úrovní terénu.

Přívalová voda okamžitě ucpala všechny odtokové kanály, hasiči museli překonávat zhruba 60 cm hladinu upostřed obce. Z budovy obecního uřadu musela být pomocí žebříku zachráněna i místní starostka.

TZ HZS PLK

Celkem devět zatopených domů a tři evakuované osoby, taková je bilance včerejší bleskové povodně, která zasáhla obec Úlice na severním Plzeňsku. Voda zaplavila nejen domy, ale valila se i s bahnem po silnici, kde ucpala kanály a bahno zaneslo studny.

Událost byla na operační středisko ohlášena ve čtvrtek 19. května 2011 v 18.02 hodin. Voda z polí zaplavila v obci Úlice náměstí a domy, na některých místech bylo až 60 cm vody. Hasiči pomocí žebříku evakuovali tři osoby z obecního úřadu a začali odčerpávat vodu ze zatopených domů.

Celkem bylo nutné odčerpat vodu z devíti domů. Poté, co voda z polí přestala téci, začalo se s úklidem nánosů bahna a bylo nutné propláchnout kanalizaci.

Zasahující jednotky:

  • HZS Nýřany
  • JSDH Nýřany
  • JSDH Pňovany
por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet