Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chaty v Doleních Pasekách

Ve čtvrtek 8. prosince 2005 v 11:23 hod. byl nahlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje požár poloroubené rekreační chaty v obci Dolení Paseky č.p.39.

Požár byl nahlášen na OPIS přímo místní jednotkou Sboru dobrovolných hasičů obce Rozstání-Světlá pod Ještědem, která informaci o požáru dostala od místních občanů a ihned vyjela k zásahu. V 11:41 hod. na místo události dorazila jednotka HZS stanice Liberec a ihned rozvinula dva útočné proudy typu C a jeden proud vysokotlaké vody. Při příjezdu na místo byla požárem zachvácena střešní konstrukce, na několika místech byla už prohořelá střecha i přístupové schodiště do podkroví. Následně se na místo dostavily jednotky dobrovolných hasičů obcí Český Dub a Osečná. Požár byl lokalizován již v 11:57 hod. K odvětrávání prostoru byl použit přetlakový ventilátor. Hasiči požár zlikvidovali v 15:27 hod. Po ukončení zásahu byla na místě ponechána místní jednotka SDHO, která prováděla dohašování a hlídání požářiště.
U požáru zasahovaly celkem 4 jednotky požární ochrany s šesti automobilovými cisternami. Požárem byla poškozena střešní konstrukce, podkroví a schodiště domku. Přímá škoda na majetku činí 1 500 tisíc, uchráněné hodnoty 500 tisíc. Příčina vzniku požáru je v šetření Policií ČR. Při události nebyl nikdo zraněn.

ppor. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
Sdílet