Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž utrpěl popáleniny při požáru garáže

Tři jednotky hasičů byly v sobotu 21. května 2011 odpoledne přivolány k požáru řadové garáže v ulici Nová Závoď v Úpici na Trutnovsku.

Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen ve 13:47 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Úpice a Batňovic.

Ještě před příjezdem hasičů se požár snažil uhasit sám majitel garáže pomocí přenosného hasicího přístroje a vody. Při pokusu o uhašení muž utrpěl popáleniny na rukou a nadýchal se zplodin hoření. Po ošetření na místě byl převezen do nemocnice v Trutnově.

Zasahující hasiči dostali požár pod kontrolu osm minut po 14. hodině. Požár poškodil stropní konstrukci garáže, barvu na osobním vozidle Š 120 L, strunovou sekačku, čtyři pneumatiky na vozidlo a další. Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 60 tisíc korun, uchráněné hodnoty na dalších garážích a jejich vybavení činí 400 tisíc korun.

Šetřením na místě bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru bylo žárovkové svítidlo v garáži, které zůstalo zapnuté. Povrchu žárovky se dotýkaly hořlavé látky, které se následně vznítily a plameny se rozšířily na celou garáž.

Foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet