Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion s dřevem skončil mimo vozovku

K nehodě kamionu se dřevem, která si vyžádala zranění, míří hasiči a zdravotníci do Zlatých Hor. Vozidlo skončilo mimo vozovku.

TZ HZS OLK

K dopravní nehodě nákladního vozidla převážející dřevo vyslalo 23. 5. 2011 v 12:30 operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje jednotku profesionálních hasičů ze stanice Jeseník, doplněnou o vyprošťovací jeřáb a také nedalekou dobrovolnou jednotku Zlaté Hory.

Vozidlo se i s nákladem převrátilo u nedalekého parkoviště a částečně zablokovalo komunikaci. Jako první na místě byla dobrovolná jednotka hasičů Zlaté Hory, která poskytla předlékařskou pomoc zraněnému řidiči a přivolala ZZS. Sorbentem likvidovala úniku provozních kapalin.

Profesionální jednotka na místě vyčkala příjezdu vlastníka vozidla, který provede přeložení nákladu.

Tisková zpráva PČR

Pravé přední kolo zradilo v pondělí 23. května 36letého řidiče. Kolo se poškodilo právě v momentě, kdy se s nákladním vozem zn. Volvo dostal do levotočivé zatáčky před Zlatými Horami. Řidič ihned ztratil nad automobilem kontrolu. Vůz najel na krajnici, kde srazil dopravní značku, a převrátil se na bok. Po pádu se z návěsu uvolnil celý náklad – téměř 30 m³ smrkového dřeva. Při dopravní nehodě utrpěl 36letý muž lehké zranění. Škoda na kabině se vyšplhala až na 450.000 Kč a na návěsu je odhadnuta na 50.000 Kč. Protože řidič na místě uplatnil technickou závadu, policisté zajistili disk i s pneumatikou. Pro vyproštění vozu musela být použita speciální technika profesionálních hasičů z Jeseníku.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet