Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Postup na mistrovství vybojovaly Karlovy Vary

Krajskou soutěž v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje vyhrál na stadionu v Mariánských Lázních výběr závodníků z územního odboru Karlovy Vary. Na Mistrovství České republiky, které letos hostí Ostrava, budou reprezentovat právě karlovarští hasiči.

Tradiční sportovní zápolení mezi výběry profesionálních hasičů z okresů Sokolov, Cheb a Karlovy Vary už zná své vítěze. Na stanici a na stadionu v Mariánských Lázních si právo postupu do republikového finále vybojoval tým hájící barvy Karlových Varů.

První disciplína krajské soutěže je nejnáročnějí individuální disciplínou požárního sportu. Časy závodníků při výstupu do cvičné věže pomocí hákového žebříku tak nedosahovaly úrovně České ligy, která byla k vidění začátkem května na stanici v Karlových Varech. Přesto nikdo ze závodníků svůj pokus nezvzal, všichni výstup do věže dokončili. Nejrychlejší byl chebský Petr Smolák, který svůj pokus dokončil v čase 16,56 vteřiny.

Při následujících stovkách už bylo na co koukat a některé pokusy byly velmi povedené. Vítězem této disciplíny je karlovarský Roman Krumphanzl, který si časem 17,44 vteřiny vylepšil vlastní osobní rekord. Do krajské soutěže se počítá čas družstev, výstup do věže vyhrál Cheb, sto metrů překážek zase Karlovy Vary. V následující štafetě 4×100 metrů vsadila družstva vše na své první pokusy, do kterých nasadila ty lepší štafety.

Chyba na první předávce stála karlovarské družstvo cenné vteřiny, tuto disciplínu tak vyhrál Cheb a o celkovém vítězi rozhodl závěrečný požární útok. Ten lépe zvládli Karlovaráci, kteří hned svůj první pokud dokončili ve velmi pěkném čase 28,98 vteřiny. Na tento výkon už nedokázal nikdo odpovědět a tak mohl ředitel závodů gratulovat vítězům z Karlových Varů.

Sdílet