Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda u Slaného

V sobotním pozdním odpoledni došlo na silnici č. 1/7 k tragické dopravní nehodě. Pět minut před osmnáctou hodinou zatím nezjištěný řidič osobního automobilu zn. Nissan GT-R jedoucí ve směru od Panenského Týnce při předjíždění omezil a ohrozil osobní automobil zn. Renault Twingo, který řídil pětadvacetiletý mladík ze Slaného.

Ten ve snaze zabránit čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Nissan strhl řízení vpravo. Vyjel mimo komunikaci, kde se automobil několikrát převrátil a zůstal na střeše. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, tak jeho jedenadvacetileté spolujezdkyně.

Muž byl transportován vrtulníkem do střešovické nemocnice, kde následně svým zraněním podlehl. Žena byla v kritickém stavu převezena také do výše uvedeného nemocničního zařízení. Řidič protijedoucího automobilu z místa nehody ujel.

Kladenští dopravní policisté zahájili bezprostředně po nehodě rozsáhlou pátrací akci. Bylo zjištěno, že hledaná vozidla Nissan GT-R červené a bílé barvy, která se na rychlostní komunikaci riskantně předjížděla, jela ze srazu tunigových automobilů, který se konal v Panenském Týnci.

Během několika hodin se jim podařilo pomocí svědků vypátrat řidiče, kteří svou bezohlednou jízdou způsobili havárii Renaultu Twingo, při kterém byla jedna osoba usmrcena a jedna těžce zraněna. Jedná se o jedenatřice­tiletého cizince trvale žijícího v Praze a devětačtyřice­tiletého muže taktéž z Prahy.

Mladší z nich je podezřelý z trestných činů usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let. Starší z řidičů byl zatím vyslechnut jako svědek dopravní nehody.

Případná další trestní odpovědnost účastníků se bude odvíjet z průběhu vyšetřování.

nprap. Michaela Nováková
KŘP Středočeského kraje
Policie ČR

Sdílet