Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodovka skončila existenci v plamenech

Dne 11. 12. 2005 v 07:33 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Malenovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Malenovice a Salaš došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š 120.

Už při příjezdu hasičů bylo vozidlo celé zasaženo plameny. Hasiči rozvinuli jeden proud vody s pěnou a požár byl rychle uhašen. Zásahem hasičů se už nepodařilo zachránit žádné hodnotné díly auta, které tak bylo požárem zcela zničeno. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Starší řidič uvedl, že při jízdě zapnul ve vozidle ventilátor vzduchu k odmlžení čelního skla a následně vznikl požár pod palubní deskou. Seniorský pár stačil po zastavení auta u krajnice pouze vystoupit a jen sledovat sílící požár. Uvnitř vozu přišli senioři navíc o veškeré své osobní doklady a další věci. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 8.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci auta.

Při zásahu hasičů byla zcela zastavena doprava na místní komunikaci. Hlídka policie zajišťovala bezpečnost provozu a odkláněla dopravu. Na místo musel vyjet i vůz technických služeb, který posypal vozovku po zmrznutí vody s pěnou při hašení.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet