Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním nárazu do stromu se zranil starší řidič

Dne 24. 5. 2011 ve 22:02 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u obce Lešná na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Lhotka nad Bečvou došlo k vážné havárii osobního auta zn. Kia Shuma II.

Starší řidič havaroval mimo silnici, kde narazil do stromu. Při havárii utrpěl muž zranění na hlavě a zůstal ve vraku auta. Na jeho vyproštění a pomoc vyjeli záchranáři hasičů, zdravotníků i policie.

Událost nebyla zcela přesně ohlášena na linku tísňového volání a záchranáři místo havárie několik minut hledali. Jako první nehodu lokalizovala hlídka policie, která navedla další složky záchranářů.

Hasiči tak dorazili za čtrnáct minut po výjezdu ze stanice. Zraněný muž byl při vědomí a hasičům sdělil, že je diabetik. Byl mu nasazen fixační krční límec a postupně byl hasiči vyproštěn z auta ven, a to bez použití speciálních nástrojů.

Po příjezdu posádka zdravotnické záchranné služby si pacienta do své péče převzal lékař a po dalším ošetření byl řidič odvezen do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a místo dopravní havárie bylo předáno policii.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet