Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Zlíně se vysypalo sklo na křižovatce

Dne 25. 5. 2011 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k sérii hlášených dopravních nehod a havárií.


14:48 hod. – Horní Lhota

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, kterou ve společném výjezdu posílila jednotka dobrovolných hasičů z Luhačovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Horní Lhota došlo ke střetu tří osobních aut zn. Ford Focus combi, Š Fabia a Fiat.

Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému vážnému zranění. Účastníci nehody byly událostí pouze lehce psychicky otřeseni a na místě je prohlédl lékař povolané posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy obcí.


14:46 – Starý Hrozenkov

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů ze Starého Hrozenkova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, nad obcí Starý Hrozenkov, došlo ke střetu osobního auta zn. Renault (SK) s dodávkou zn. Iveco.

Řidič osobního auta jel směrem ke státní hranici, když vyjel do protisměru a čelně narazil do dodávky. Následkem střetu utrpěl řidič osobního auta zranění a následně byl předán přivolané posádce zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl řidič odvezen do nemocnice.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na hlavní silnici ke státní hranici. Nehodu šetřila policie.


11:45 – Zlín

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z nejfrekvento­vanějších křižovatek v centru Zlína, pod Velkým kinem, došlo k sesunutí nákladu převážených okenních tabulí.

por. Mgr. Josef Habela, Policie ČR:

Jednašedesátiletý řidič ze Zlína naložil ve středu 25. 5. 2011 na korbu náklaďáku asi dvacet tabulí skla, které měl převézt k likvidaci. Náklad však řádně neupevnil, a když včera kolem půl dvanácté dopoledne vjel do světelné křižovatky na tř. T. Bati pod Velkým kinem, naložené skleněné tabule se sunuly na silnici a rozbily se.

Na jednu z nejfrekvento­vanějších zlínských křižovatek přijeli naši dopravní policisté, kteří začali okamžitě řídit provoz, který se po celou dobu odstraňování následků nehody nepřerušil. Muži jsme za přestupek udělili blokovou pokutu.

Hasiči pomohli s odstraněním následků spadlých skleněných tabulí a snažili se rychle uvolnit ochromenou dopravu v centru krajského města. Po odstranění střepů a naložení tabulí pokračoval řidič v jízdě.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet