Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nenahlášené spalování zaměstnalo hasiče

Hustý černý dým valící se z pozemku za obcí vylekal včera odpoledne obyvatele Vysoké Lhoty natolik, že na místo okamžitě přivolali hasiče. Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina v 18:53 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nové Cerekve a Obrataně.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že se jedná o neohlášené spalování pneumatik, prkenné bočnice a podlahy nepoužívaného vozu. Zasahující jednotky okamžitě tento oheň uhasily. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Majetková škoda nevznikla. O nenahlášeném spalování byl informován Městský úřad Pacov, který se bude dál celou událostí zabývat.

Jedná se o další případ nenahlášeného pálení v našem kraji. Navíc byl spalován materiál, který touto cestou likvidovat nelze. Při provádění spalování je nutné brát ohled na příslušné zákony upravující tuto problematiku (zejména na zákon o ochraně ovzduší a zákon o požární ochraně) a také samozřejmě obecně závazné vyhlášky.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet