Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič náraz do kola kamionu nepřežil

Dne 13. 12. 2005 v 08:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Veletiny.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 u obce Veletiny došlo ke vzájemnému střetu osobního auta zn. Suzuki Vitara s protijedoucí nákladní soupravou.

Osobní auto narazilo čelně po smyku do kola zadní nápravy nákladního auta, které jelo v protisměru. Po střetu bylo osobní auto odhozeno zcela mimo vozovku na svah u silnice a nákladní souprava se dostala do protisměru a částečně mimo vozovku. Při nárazu utrpěl řidič osobního auta velmi vážná zranění.

Hasiči přijeli na místo nehody současně s vozidlem zdravotnické záchranné služby. Ani přes okamžitou a odbornou pomoc se záchranářům nepodařilo zraněného řidiče oživit, a ten svým zraněním na místě nehody podlehl .

Po zadokumentování nehody policií bylo tělo řidiče vyproštěno hasiči z vraku auta. Hasiči museli použít veškerou dostupnou vyprošťovací a hydraulickou techniku k vytažení těla. Složité vyprošťování bylo zapříčiněno těžkou deformací přední části vozu a kabiny, která je u těchto typů aut zvlášť vyztužená a odolná.

Při výjezdu k místu nehody jeli hasiči s maximální opatrností, protože na vozovce byla ledovka. Při zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost hlavním silničním tahem mezi Uherským Hradištěm a Uherským Brodem. Doprava byla nejprve řízena kyvadlově hlídkou policie a později byla část dopravy odkloněna na objízdné trasy. Během šetření dopravní nehody se vytvořila v obou směrech kolona vozidel dlouhá až čtyři kilometry.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet