Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář nehodu nepřežil

Včerejšího dne krátce pod druhé hodině odpolední opět vyjížděli „dopraváci“ z Třince do Jablunkova. Zde došlo ke střetu motocyklisty s osobním automobilem. Kolize se stala v úseku vjzedu z obce Návsí na tzv. obchvat Jablunkova a Hrádku.

Ilustrační foto

Motorkář chtěl předjet dvě osobní vozidla před ním. Při tomto manévru však došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem zv. VW Passsat. Třiatřicetiletý řidič automobilu se snažil do poslední chvíle nehodě zabránit, ale neštěstí se odvrátit nepodařilo. Střetli se pravým bokem auta. Muž na motorce byl po nárazu do vozu odmrštěn na svodidla.

Náraz byl silný a měl za následek velmi závažná zranění motorkáře. Na místě zasahoval vrtulník a muže v kritickém stavu přepravil do fakultní nemocnice v Ostravě. Další účastníci nehody nebyli nijak zraněni. V noci jednatřicetiletý motorkář z Frýdecko-místecka, přes věškerou snahu lékařů, svým mnohačetným zraněním v nemocnici podlehl.

Provoz na obchvatu byl v důsledku této tragické nehody zcela uzavřen a to bezmála do 16:00 hodin. Po kyvadlovém řízení dopravy byl však krátce po páté hodině zcela obnoven.

zdroj: PČR nprap. Bc. Vlastimil Starzyk

Sdílet