Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár novostavby v Jeníčkově Lhotě

Hasiči z Jihočeského kraje zasahují v tuto chvíli u požáru v Jeníčkově Lhotě okres Tábor. Mělo by se jednat o požár novostavby 12×8 metrů, požárem je zasažena třetina objektu, na místě zasahují jednotky HZS JHČ PS Tábor, JSDH Chotoviny a Tábor – celkem 6 vozů.

Tisková zpráva HZS Jihočeského kraje

Přes tísňovou linku 112 byl po deváté hodině dopolední na Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ohlášen požár domu v obci Jeníčkova Lhota. K zásahu vyjely jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Tábor a jednotky SDH obcí Chotoviny a Tábor.

Jako první na místo dorazila profesionální jednotka těsně následována oběma jednotkami dobrovolnými. Průzkum místa události ukázal, že se jedná o novostavbu o půdorysu cca 18 × 15 metrů, která je přibližně z jedné třetiny zasažena požárem, a to včetně obytného podkroví. Hasiči okamžitě započali s lokalizací a likvidací požáru. V 10:59 hodin velitel zásahu nahlásil úplné uhašení. Zasahující jednotky poté místo zásahu opustily, na místě zůstala pouze jednotka SDH obce Chotoviny pro případný monitoring.

Vyšetřovatel HZS společně s Policií ČR stanovil předběžnou výši škody na Kč 1 500 000,–-, hasiči uchránili majetek za Kč 2 000 000,–-. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, které bude probíhat v následujících dnech.


Zvětšit mapu
Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet