Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Möbelixu měla být výbušnina

V sobotu dne 28. května krátce před dvacátou hodinou vyjížděli policisté do prodejny nábytku na ulici Kolbenova v Praze 9, odkud bylo hlášeno loupežné přepadení. Pachatel z místa utekl. Podezřelý předmět, který zde zanechal, byla naštěstí jen atrapa.

Ilustrační foto

Šetřením na místě policisté zjistili, že neznámý pachatel odcizil tržbu ve výši jen několik tisíc korun. Hned poté z prodejny utekl. Zanechal zde však podezřelý předmět, který vypadal jako výbušnina. Ten musel prohlédnout policejní pyrotechnik za pomoci speciálního zařízení, které pracuje na principu rentgenu.

Místo bylo proto vyklizeno a z bezpečnostních důvodů byla k asistenci přivolána také záchranná služba a hasiči. Nakonec se ale ukázalo, že jde pouze o zdařilou atrapu nástražného výbušného systému, která byla zcela neškodná.

Policie nyní v této souvislosti pátrá po neznámém muži ve věku kolem 30 let, silnější, přibližně 180 cm vysoké postavy, který byl v době činu oblečen do hnědé flaušové mikiny a světlých plátěných kalhot. Na nohou měl černé těžké boty. Na očích měl sluneční brýle.

Jakékoliv poznatky k tomuto neznámému muži přijme policie na lince 158.

Kpt. Bc. Eva Miklíková
KŘP hlavního města Prahy
Policie ČR

Sdílet