Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dům před nastěhováním zcela vyhořel

Dne 29. 5. 2011 v 05:42 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Halenkovice na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Halenkovice, Babice a Napajedla. Po příjezdu na místo bylo zjištěno že došlo k rozsáhlému požáru novostavby rodinného domu.

Až v ranních hodinách si požáru všiml jeden z řidičů projíždějícíh obcí. Mohutný oblak kouře ho navedl k domu, kde zjistil požár a následně ho také ohlásil na tísňovou linku. K novostavbě vyrazili hasiči.

Jako první na místo dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů se dvěma vozy. Požár byl již značně rozšířený a plameny šlehaly ze střechy přízemní novostavby. Střešní krytina se na domě propadla a odhalila vyhořívající místnosti.

V době přípravy místních hasičů na požární útok přijeli na místo profesionálové z Otrokovic. Velitel zásahu potvrdil rozsáhlost požáru a nechal rozvinout další vodní proudy. Hasiči pronikli v dýchacích přístrojích do domu, kde se snažili z několika stran zabránit dalšímu šíření plamenů.

Lokalizace požáru zabrala hasičům asi půl hodiny. Další dvě hodiny hasiči požářiště dohašovali, sundávali zbytky střešní krytiny a odhalovali skrytá ohniska v trámoví střešní konstrukce. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel na místě stále pracuje, připravujeme další podrobnosti.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet