Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Anglii začala hořet další nádrž

Hasiči musí zasahovat u nového požáru ve skladišti paliv v Hemel Hempsteadu. Začala hořet jedna z nádrží, které zůstaly ušetřeny po nedělních explozích. Podle hasičů další výbuch nehrozí.

Hasiči oheň pouze kontrolují, aby zabránili koncentraci hořlavých plynů. „Kdybychom začali hasit, mohl by se vytvořit mrak benzinových výparů a ty by mohly explodovat,“ uvedl šéf hasičů. „Právě to bylo nejpravděpodobnější příčinou nedělního výbuchu,“ dodal.

Exploze otřásla průmyslovým areálem v neděli kolem šesté hodiny ráno. Havárie zranila 36 lidí, čtyři z nich jsou stále ve vážném stavu v nemocnici. Hasiči v úterý oznámili, že oheň dostali pod kontrolu a že všechny velké nádrže jsou uhašeny.

Na likvidaci požáru, jenž je podle expertů největším na ropném zařízení v Evropě od konce 2. světové války, se trvale podílelo na 150 příslušníků hasičského sboru. Přesnou příčinu pohromy britské úřady zatím nestanovily, nadále však vycházejí z předpokladu, že jde o neštěstí. Teroristické pozadí incidentu policie již v neděli vyloučila. Podle předběžných odhadů napáchal oheň škody za 100 miliónů eur.
Sdílet