Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda osobního automobilu s vlakem

K dopravní nehodě došlo dne 27.května 2011 kolem devatenácté hodiny v obci Otice na ulici K Domkům, na železničním nezabezpečeném přejezdu (označeném dopravními značkami „Stůj dej přednost v jízdě“ a „Výstražným křížem pro železniční přejezd jednokolejný“).

Ilustrační foto

Čtyřicetiletý muž z Opavska řídil osobní automobil tovární značky Ford Eskort po ulici K Domkům, ve směru jízdy od ulice Hlavní k železničnímu přejezdu, kde zastavil, dle jeho sdělení na výhledu. Vzhledem k tomu, že řidič uviděl z pravé strany přijíždět osobní vlak, snažil se s vozidlem couvnout. Toto se mu ale nepodařilo, a proto došlo ke střetu přední částí vozidla Ford s levým předním bokem osobního vlaku číslo 23414. Strojve­doucím vlaku byl čtyřiačtyřicetiletý muž z Opavy. Přestože strojvedoucí na vozidlo Ford reagoval zapnutím rychlobrzdy, zabránit střetu již nedokázal. Osobní vlak jel po trase Opava – Východ – Jakartovice.

V době dopravní nehody se ve vlaku nacházelo dle sdělení strojvedoucího cca jedenáct osob. Po příjezdu dopravních policistů zůstalo na místě už jen pět cestujících. Ke zranění žádného z účastníků této dopravní nehody nedošlo. I dechové zkoušky strojvedoucího a řidiče automobilu byly negativní. Na osobním vlaku byla škoda předběžně odhadnuta na částku 50.000,– Kč, na vozidle byla škoda vyčíslena na částku 30.000,– Kč. Náhradní přeprava cestujících byla zajištěna autobusovou dopravou. Délka zpoždění vlaku dosáhla 72 minut.

Dopravní nehodu šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Věc bude dále předána do vyšetřování policistům Služby kriminální policie a vyšetřování.

zdroj: PČR Dagmar Schindlerová

Sdílet