Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

9. Hasičský den dětí s SDH Semily I

Stejně jako každý rok v posledních letech, i v letošním se podařilo zorganizovat a uskutečnit v pořadí již 9tý ročník Hasičského dne dětí s SDH Semily I. a to v sobotu 28.května 2011 od 10 do 13 hodin.

V letošním roce sice trochu jinak pojatý, i když v podstatně podobný těm předcházejícím. Rozličný tím, že po smíchu a křiku dětí se volně a nenásilně přešlo do akce města Semily pod názvem „Westernový den“, která byla určena pro daleko širší semilskou veřejnost.

Náš sbor měl zde svůj stánek s občerstvením. Semilský park na Ostrově se pak místo dětmi a dětskými atrakcemi zaplnil koni a kovboji ženského i mužského pohlaví. Country hudba a zpěv ve stylu country nesměl scházet. Ve stáncích se dalo zakoupit spousta různých předmětů spojených právě s touto tématikou a obdobné to bylo i s nabídkou občerstvení. K jídlu například fazole nebo mexický guláš a k pití? No přece tequila, sůl a citron pomalu na každém rohu.

Ale to ještě sboru nestačilo a tak se před 13tou hodinou malá delegace našich bratrů rozjela s naší stařičkou parní stříkačkou do nedaleké obce Sytová, kde místní sbor slavil 120.let od založení. Ta bezesporu vzbudila velkou pozornost a to nejen u hasičské veřejnosti. Obzvláště, když se pod jejím kotlem zatopilo a ukázala, co všechno ještě ve svém věku dovede.

Každá ze tří akcí, kde byl sbor v sobotu buď sám jako organizátor a nebo jako účastník, se dovedla do zdárného konce a snad i ke spokojenosti všech. Navíc počasí bylo příjemné a co si více přát při pořádání takovýchto venkovních akcí, než-li sluníčko na obzoru.

Ladislav Bruckner
místostarosta SDH Semily I.

Sdílet