Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Černožicích došlo k železniční nehodě

Dne 30. května 2011 krátce po půl osmé večer se stala na železničním přejezdu u Černožic na Královéhradecku vážná dopravní nehoda.

Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Forman z Královéhradecka pravděpodobně nerespektoval světelné signalizační a zvukové výstražné zařízení a vjel na železniční přejezd v době, kdy ve směru od Hradce Králové přijížděl rychlík, se kterým se střetl. Nárazem byl vůz zhruba 40 metrů odmrštěn od železničního přejezdu.

Při střetu utrpěl řidič těžká zranění, se kterými byl leteckou záchrannou službou transportován do královéhradecké fakultní nemocnice. Strojvedoucímu a zhruba třiceti cestujícím ve vlaku se naštěstí nic nestalo. Dechová zkouška alkohol u strojvedoucího neprokázala. Jednalo se o rychlík jedoucí z Pardubic do Liberce. Škoda na automobilu je odhadnuta na 20 tisíc korun a vlaku 300 tisíc korun.

Dodatek ze dne 31. května 2011
Řidič po několika hodinách v nemocnici zemřel. Provoz na železniční trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří byl obnoven kolem třiadvacáté hodiny.

nprap. Anna Pešavová
KŘP Královéhradeckého kraje
Policie ČR

por. Bc. Martina Žahourková, tisková mluvčí, HZS Královéhradec­kého kraje

Hasiči asistovali záchranářům při stabilizaci zdravotního stavu zraněného řidiče. Po zajištění základních životních funkcí byl letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Strojvedoucí ani nikdo z cestujících vlaku neutrpěl zranění.

Hasiči evakuovali z vlaku celkem 49 cestujících. Rychlík po střetu zastavil v těžko přístupném místě a hasiči museli přistavit žebříky, aby mohli lidé vystoupit z vlaku.

Zasahovaly hasičské jednotky: stanice Jaroměř, stanice Hradec Králové, HZSp ČD Hradec Králové, JSDH Černožice.

Sdílet