Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jak se myjete u zásahu?

Britští kolegové mají velmi jednoduchý způsob uchycení tekutého mýdla a regeneračního prostředku po umytí rukou nebo i obličeje ve dveřích u čerpadla cisterny.

Jak jsme na tom u nás? Máte ve svých vozech také něco podobného, či vám stačí jen voda z armatur?

Při svých cestách po republice jsem viděl, že hasiči mají v CASkách kdesi v roletě občas nějaké to tekuté mýdlo jen tak pohozené mezi vybavením. Britské řešení mi přijde oproti tomu mnohem kultivovanější a praktičtější. Nemusím lozit do rolety, hledat, šátrat, ve finále se o něco praštit apod., protože většinou baňka s mýdlem nemá své pevné místo a uchycení. Zde si člověk jen máčkne a je to. Ideál by byl, kdyby někde u mýdla bylo ještě místo na papírové utěrky.

HZS Moravskoslezského kraje má ve svých cisternách MB Econic v pravé zadní roletě na výsuvném platu podobné zařízení – kanystr s elektricky ohřívanou vodou a ubrousky.

Ono si nic nenalhávejme, jistě to znáte všichni, je to docela nic moc pocit, když je člověk u zásahu řádně zašpiněn a představa návštěvy koupelny na stanici je tou dobou třeba ještě hodně vzdálenou budoucností.

Sdílet