Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasík otvírá další kurz

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje pořádá ve spolupráci s občanským sdružením Citadela Bruntál kurz pro instruktory preventivně výchovného programu HASÍK CZ.

V průběhu třídenního intenzivního metodického kurzu jsou připravováni budoucí instruktoři na práci s dětským kolektivem. Kromě základních teoretických vědomostí je kladen důraz na rozvoj komunikačních dovedností a na využití interaktivních technik při práci s dětmi. Po absolvování kurzu si účastníci ověří metodiku prací s konkrétním kolektivem dětí ve škole. Následný dvoudenní supervizní seminář slouží pro výměnu nově získaných zkušeností a ke konzultacím s lektory.

Po úspěšném absolvování kurzu získávají účastníci certifikát, základní „baterii“ výukových materiálů a tričko instruktora.

V průběhu kurzu a semináře se účastníkům věnuje lektorský tým složený ze dvou profesionálních hasičů a dětského psychologa.

Zájemci z řad příslušníků HZS a členů SDH se mohou přihlásit na adrese jena.vesela@sck.izscr.cz nebo na telefonu 725 359 763.

Žádáme zájemce, aby se přihlásili co nejdříve, protože kapacita kurzu je omezena.

Termíny kurzu: 23. – 25. 9. 2011

Termín semináře: 5. – 6. 11. 2011

Místo: Školicí středisko Kamenice

Další informace najdete http://www.hasik.cz/…k/index.html

Za celý tým „hasíkovců“ nprap. Bc. Jena Veselá

Sdílet