Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry vozidel na Přerovsku a Šumpersku

V průběhu středy 1. června 2011 na Přerovsku a Šumperku hořela vozidla. Škoda u všech požárů dosáhla výše 1,101 mil. korun, nikdo nebyl zraněn.

První událost byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 13:04 hodin v obci Podhoří u Lipníku nad Bečvou. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a Hranic a dobrovolní hasiči z Jezernice a Lipníku nad Bečvou.

Hasiči po příjezdu zjistili, že se jedná o požár nákladního vozidla s vlekem, které převáželo balíkovanou slámu. V době příjezdu první jednotky hořelo jak vozidlo, tak také vlek. Hasiči vlek a vozidlo rozpojili, zbudovali dopravní vedení a v dýchací technice čtyřmi proudy požár hasili.

Po lokalizaci požáru, která proběhla v 14:12 hodin, hasiči vyskladňovali slámu z vozidla a vleku. Zásah byl ukončen v 14:26 hodin.

Výši škody vyčíslil vyšetřovatel po dohodě s majitelem na 900 tisíc korun (shořelo jak nákladní vozidlo, tak i přívěs a sláma, kterou vozidlo převáželo), příčina vzniku požáru se šetří.

Druhý požár vozidla se odehrál v 14:32 hodin v Křenovicích a jednalo se o požár osobního vozidla škoda pick-up. Když profesionální hasiči z Kojetína přijeli na místo, auto bylo již zcela zachváceno požárem. Po dohodě s majitelem stanovil vyšetřovatel výši škody na 1 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byl nejpravděpodobněji únik paliva.

Třetí požár vozidla byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 15:59 hodin v obci Kopřivná na Šumperku. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Hanušovic. Po příjezdu hasiči zjistili, že vozidlo hoří v motorové části. Z posádky, která ve vozidla cestovala, nebyl nikdo zraněn. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 200 tisíc korun, příčina vzniku ohně je v šetření.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

Sdílet