Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pod převráceným traktorem se vážně zranil řidič

K záchraně muže, na kterého se převrátil traktor, dnes hasiči vyjížděli do části obce Kunštát – Hluboké u Kunštátu na Blanensku.

Ilustrační foto

Nehoda byla hasičům ohlášena v 8.21 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Kunštátu a v Boskovicích. Při jejich příjezdu v kabině traktoru nikdo nebyl. Traktor s vlečkou z polní cesty sjel do louku, kde se v prudkém svahu zhruba 20 metrů od cesty převrátil na střechu.

Při nehodě byli v kabině stroje tři muži a všem se podařilo dostat ven před příjezdem záchranářů. Řidič traktoru utrpěl vážné zranění a lékař pro jeho transport do nemocnice přivolal vrtulník letecké záchranné služby. Dalšího zraněného muže zdravotníci ošetřili na místě, třetí vyvázl bez zranění.

por. Mgr. Iva Šebková, Policie ČR:

Traktor řídil devětapadesátiletý muž, dechová zkouška neprokázala, že by před jízdou pil alkohol.

Hasiči zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných, zajišťovali přistání vrtulníku a pomohli naložit zraněného řidiče k transportu do nemocnice. Havarovaný traktor zajistili proti případnému vzniku požáru, do připravené nádoby jímali unikající naftu z nádrže, provozní kapaliny vyteklé na louku zasypávali sorbentem.

K vyproštění havarovaného traktoru si majitel povolal nakladač. Stroj se s pomocí hasičů podařilo nejdříve z polohy na střeše přetočit na bok. Hasiči stroj ve svahu zajistili rozpěrnými tyčemi a poté traktor pomohli převrátit. V 10.48 hodin se traktor podařilo postavit zpět na kola.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet