Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cestou ze stáže zahořela elektroinstalace

Hasiči Horní Maršov: V sobotu 4. června jsme se od 7:00 zúčastnili stáže na stanici HZS Trutnov. Na tuto stáž jezdíme pravidelně právě sem, protože je zde větší pravděpodobnost zásahu – a tím samozřejmě získání větší praxe a zkušenosti se zdoláváním mimořádných událostí.

Po ranním nástupu jsme se přesunuli do společenské místnosti, kde jsme se ubytovali a probrali plán dne. Od 9:00 jsme již tradičně šli do polygonu, kde nositelé dýchací techniky prošli speciální cestu, která má částečně simulovat podmínky pří požáru (zakouřené prostředí, neznáma cesta). Po úspěšném absolování jsme pomohli s úklidem garáží a dílny.

Poté následoval oběd, a odpolední klid. V 17:00 hodin se nás ujali lezci a probrali jsme teorii k sebezáchraně v nečekaných situacích pomocí lan, opasků a popř. hasičské hadice. Po teorii přisla praxe, kde jsme se museli navázat a slanit přibližně 14 metrů. Během toho jsme si součastně vyzkoušeli i jištění druhého hasiče. Toto slanění ze začátečních obav zvládli všichni naši hasiči.

Během slaňování odbila 19 hodina a tím pro nás služba končila, a tak jsme se dali do úklidu naší společně místnosti, a vydali jsme se směrem domů. Během cesty ale nastala nemilá situace a v Maršově u Kopečku se nám začalo kouřit z podsedadla řidiče našeho dopravního automobilu.

Po odstavení vozů, ke krajnici bylo zjištěno zahoření elektroinstalace k nezávislému topení, proto byl preventivně natažen vysokotlaký proud, z naší cisterny, který nebyl naštěstí potřeba. Jednotka provedla odpojení akumátoru, k nezávislému topení a tím zamezila další zahoření elektroinstalace a poté se vydala na základnu.

Toto byla naše jediná výjezdová činnost během naší služby, ale i tak nám tato služba dalá hodně a to díky klukům ze směny C, kterým patří obrovnské poděkování.

www.hasicihornimarsov.cz

Sdílet