Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Žíšově hořela lakovna

Lakovací linka a kotelna hořela ve firmě Leguan v Žíšově v brzkých ranních hodinách v pátek 23. 12. 2005. Zasahovaly jednotky HZS Soběslav a SDH Veselí nad Lužnicí.

Jednalo se o požár lakovací linky a kotelny v hale firmy Leguán v Žíšově. Při příjezdu naší jednotky zde již zasahovala jednotka HZS Soběslav (CAS-32 Tatra 815), která pomocí C proudů požár lokalizovala. První část naší jednotky na rozkaz velitele zásahu jednou B hadicí doplňovala vodu z Tatry 148 do Tatry 815 a pomáhala příslušníkům HZS u C proudů. Druhá část jednotky v dýchací technice provedla průzkum na druhém konci haly a pro zajištění odvětrávání otevřela vrata. Byl zde nalezen vysokozdvižný vozík s propan-butanovým pohonem, jehož přístrojová deska byla žárem zcela roztavená, proto se jej nepodařilo z haly vyvézt, tlakové lahve byly zahřáté, ale nebylo nutné je ochlazovat. Po příjezdu vyšetřovatele se jednotka na rozkaz velitele zásahu vrátila na základnu.

Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 10 mil. korun.

Podrobnosti k zásahu SDH Veselí nad Lužnicí – technika CAS-32 Tatra 148, DA-12 Avia, dýchací přístroje Saturn S5, vyhlášení poplachu 5:32, výjezd jednotky 5:42, návrat na základnu 6:52, zasahovalo 8 členů zásahové jednotky.

Stanislav Kaisler
velitel družstva JSDH Veselí nad Lužnicí
http://sdh-veseli.hyperlink.cz
Sdílet