Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušné odpoledne hasičů na Zlínsku

Tragická nehoda na železnici, dopravní havárie a záchrana mladíka z nejvyšší budovy ve Zlíně

Dne 23. 12. 2005 ve 13:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při tragické nehodě na železnici u Rajnochovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru kolejiště došlo k tragické nehodě mezi starší chodkyní a motorovou lokomotivou.

Po příjezdu hasičů a záchranářů na místo již nebylo možné starší sražené ženě pomoci, a ta svým těžkým zraněním na místě podlehla. Žena procházela kolejištěm u jedné ze zastávek v době, kdy projížděla lokomotiva. Tou byla sražena a utrpěla smrtelné zranění.

Obyvatelé nedalekého městečka Komárno přechází pravidelně po kolejišti asi 300 metrů na autobusovou zastávku. Pohyb chodců po kolejišti je tu letitým problémem. Žena, vracející se z předvánočních nákupů, doplatila na svou nezodpovědnost, když nestačila včas vystoupit z kolejiště před přijíždějící a houkající lokomotivou.

Hasiči vyčkali příjezdu kolegů z jednotky Českých drah a místo zásahu jim předali k dalším opatřením.

Dne 23. 12. 2005 ve 13:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě v Tečovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní silnici v obci došlo k havárii osobního auta zn. Opel Tigra.

Vozidlo se po smyku dostalo mimo vozovku, kde bokem narazilo do betonového základu oplocení rodinného domu. Ve vozidle došlo ke zranění dvou osob, které byly odvezeny dvěma vozidly zdravotnické záchranné služby do nemocnice ve Zlíně.

Hasiči zajistili vozidlo proti případnému požáru. Uniklé provozní kapaliny byly hasiči zasypány sorbenty. V době zásahu složek IZS byla částečně omezena průjezdnost silnicí a doprava byla řízena hlídkou policie.

Dne 23. 12. 2005 ve 13:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže ze střechy budovy „21“ ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo od pracovníků ochrany objektu zjištěno, že se mladík, nar. 1991, měl pokusit skočit ze střechy nejvyšší zlínské budovy.

Mladík vyšel na střechu Krajského úřadu ve Zlíně, kde byl následně zadržen pracovníky ochrany budovy, a to ještě před příjezdem profesionálních záchranářů. Ochranka mladíka odvedla do své technické místnosti, kde společně vyčkali příjezdu policistů a záchranářů. Před budovou „21“ se policistům podařilo zajistit i dva kamarády mladíka, kteří byli rovněž požádáni o podání vysvětlení. Lékař zdravotnické záchranné služby mladého muže preventivně prohlédl. Případ si nadále šetřila policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet