Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lesy na Novoměstsku asi někdo zapaluje

V neděli odpoledne vyjížděli hasiči k požáru lesa na Novoměstsku. Krátce po druhé hodině byl nahlášen požár v Rapické Hoře, o zhruba čtyřicet minut později byl nahlášen další požár, a to u Jindřichovického hřebenu.

Ilustrační foto

Obě lokality se nacházejí v blízkosti státních hranic s Polskou republikou. Podle zatím předběžných informací shořel zhruba jeden hektar lesa. Šetřením požáru se zabývají také policisté, neboť jednou z možných příčin, proč k němu došlo, je mimo jiné úmyslné založení.

V souvislosti s šetřením této události přivítají policisté informace, které se týkají pohybu osob v těchto lokalitách, a to od nedělní třinácté hodiny do 15. hodiny odpoledne. Informace lze sdělit na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo přímo policistům z Obvodního oddělení v Novém Městě pod Smrkem, kteří se šetřením požáru zabývají, a to na telefon: 974 466 740.

Škoda, která vznikla shořením lesa, byla odhadnuta zatím pouze předběžně, a to na více jak šedesát tisíc korun. Přesnou výši musí ale stanovit Lesy ČR a.s., které jsou v tomto případě v postavení poškozeného. Případ policisté šetří pro podezření z přečinu poškození cizí věci.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje
Policie ČR

Sdílet