Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Blesk zapálil střechu rodinného domu v Sadově

Už od soboty platí varování meteorologů přes silnými bouřkami. Naštěstí zatím bouřky v kraji žádné větší škody nezpůsobily a na počtu výjezdu to téměř nepoznali ani hasiči.

V pondělí ale bouřka o sobě dala vědět. Po úderu blesku začala v Sadově na Karlovarsku hořet střecha rodinného domu. Díky včasnému zásahu majitele domu a následně hasičů se oheň nerozšířil a plameny poškodily jen část dřevěné konstrukce střechy na půdě.

Blesk prošel střechou, půdou a podlahou až do druhého nadzemního patra domu. Na místě zasahovali hasiči z Hájku a ze stanice Karlovy Vary, škodu odhadl majitel na třicet tisíc korun. Jednotky z Bečova a Toužimi ve stejnou dobu vyjížděli k hořícímu stromu u cesty z Bečova na Novou Ves. I zde je pravděpodobnou příčinou požáru úder blesku.

Kromě těchto dvou událostí během pondělí hasiči v souvislosti s počasím čerpali v Horním Slavkově vodu ze zatopeného sklepa Dětského domova, také zde pročistili ucpaný propustek pod vozovkou a v Okrouhlé pak odstranili vzrostlý strom, který spadl přes silnici.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet