Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z auta hasiči vyprostili shořelé tělo

Dne 24. prosince 2005 v 9:23 hodin byl na operační středisko hasičů oznámen požár osobního automobilu na silnici mezi Morašicemi a Krasnicemi na Přeloučsku.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Přelouče. Jednalo se o dopravní nehodu s následným požárem osobního vozidla Mitsubishi. Hasiči požár zlikvidovali, vyprostili z vozidla jedno ohořelé tělo, a poté bylo nutné poškozený automobil naložit na vozidlo odtahové služby. Na místo se dostavil i vyšetřovatel příčin požáru, aby zjistil, proč k požáru došlo. Škoda, kterou způsobily plameny, byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Případem se zabývá i Policie ČR. Událost byla ukončena ve 13:35 hodin.

Ve 13:45 hodin byli opět hasiči z Přelouče přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici v katastru obce Stojice. Jednalo se o nehodu dvou osobních vozidel. Při příjezdu hasičů na místo byla jedna osoba již v péči zdravotníků, další osoba ale nejevila známky života. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru, uniklé provozní náplně posypali sorbentem a odstranili následky nehody. Událost byla ukončena v 17:25 hodin.

nstržm. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet