Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odchyt psa se šťastným koncem

Dne 8. 6.2011 v 19­.21 hod. vyjela jednotka HZS Žatec na technický zásah – výpomoc složkám IZS do obce Bítozeves. Jednalo se o odchyt psa.

Jak to viděl velitel?

Takže jsme měli hlášeno, že větší pejsek hnědé barvy běhá zmateně na rychlostní komunikaci R7, kde svou přítomností vážně ohrožuje jak sebe, tak i projíždějící řidiče, navíc mladá žena (která zde bruslila), na psa zkusila zavolat a odchytit, což se ji po chvilce podařilo, nám telefonicky oznámila, že pes je mimo jiné řádně označen známkou s nadpisem Most a číslem. Kontaktovaná MP Most, se kterou jsem se domluvil, že psa odchytíme a dovezeme jim ho na smluvené místo, kde si ho od nás převezmou, lustrací čísla zjistí majitele a druhý den ráno mu ho hned předají.

Avšak po odchycení pejska, jednalo se o větší štěně Irského setra, jsem cestou na Most zahlédl dvě ženy jak stojí u pole a něco hledají. Tak jsem zastavil a ptám se, zda nehledají psa …ano, hledáme štěně irského setra hnědé barvy, který je navíc slepý a ráno se nám ztratil :-( , říkám, máte ho u nás v autě :-)) To bylo tak krásné šťastné setkání. Pes poté předán šťastné paní majitelce a my po kotaktu MP Most, že psa má již majitelka, s klidem odjeli zpět na svou základnu.

ppor. Michal Hrdlička
HZS Ústeckého kraje
územní odbor Žatec

Sdílet