Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další kontrola stánkařů na tržnici

V pořadí už třetí tržnici zkontrolovali hasiči společně s policisty. Tentokrát se zaměřili na stánkaře v Hraničné u Kraslic na Sokolovsku. A opět zjistili téměř u každého kontrolovaného prodejce nedostatky.

Hasiči se zaměřili na kontrolu průchodnosti únikových cest, vybavení stánků hasicími přístroji, případně jejich revize a funkčnost, stejně tak funkčnost hydrantů a samzřejmě také zapojení elekrické energie do stánků. To je jeden z nějvětších problémů těchto tržnic, samotný přívod elektřiny a stejně tak použivané spotřebiče mají stánkaři neodborně zapojené a reálně zde tak hrozí riziko požárů. Prakticky ve všech kontrolovaných stáncích zjistili hasiči nedostatky, za které hned na místě udělili pokuty. Stánkaři mají nyní čtrnáct dní čas na to, aby zjištěné závady odstranili.

Včerejší kontrola se týkala stánkařů na dvou tržnicích v obci Hraničná, byla společná s policií a stejně jako v předchozích případech prodejci od svých stánků utíkali nebo tvrdili, že se stánkem nemají nic společného.

Při kontrole hasiči s policisty rovněž zjistili, že většina stánků není nijak označená, nemají nikde jméno prodejce ani vyvěšené oprávnění k prodeji. To je podnět pro živnostenský úřad.

Společně už hasiči s policisty zkontrolovali tržnice na Svatém Kříži na Chebsku a v Potůčkách na Karlovarsku.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet