Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zavalený muž ve výkopu utrpěl těžká zranění

K zavalenému muži ve výkopu vyjížděli mělničtí profesionální hasiči společně s dobrovolnými hasiči z Liběchova a Zdravotnickou záchrannou službou.

Před příjezdem záchranářů na místě se zavalenému muži snažili pomoct jeho kolegové. Těžce zraněného muže transportoval vrtulník do pražské nemocnice.

Po půl třetí odpoledne přijímá operační středisko tísňovou zprávu, že ve výkopu došlo k zavalení muže a je mu vidět jen hlava. K místu události proto ihned vyjíždějí mělničtí profesionální hasiči společně se Zdravotnickou záchrannou službou. Na místo operační středisko povolává ještě dobrovolnou jednotku z Liběchova. Před příjezdem záchranářů na místo se muže pokouší vyhrabat jeho kolegové.

V době příjezdu záchranářů na místo je muž již odhrabán do pasu a se záchranáři komunikuje. Hasiči pokračují v jeho vyhrabávání. Současně na místě pracuje lékař a zdravotníci. Muž má těžká zranění v oblasti hrudníku. Na místo přilétá záchranářský vrtulník z Ústí nad Labem (vrtulník Letecké záchranné služby byl v době ohlášení této události na mělnickém heliportu a transportoval těžce zraněného muže sraženého automobilem do pražské nemocnice). Výjezd sanity tak byl přímo od tohoto vrtulníku. Po prvotním ošetření ve výkopu je muž vyproštěn z výkopu pomocí páteřní desky a nastavovacích žebříků a následně ihned transportován k vrtulníku. Následně byl těžce zraněný muž dále ošetřován lékaři a zdravotníky u vrtulníku a připravován k transportu do pražské nemocnice v Motole.

Proč k události došlo a zda-li se jí dalo předejít nyní bude zkoumat Policie České republiky.

mjr. Bc. Jan Hadrbolec

Sdílet