Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mladé Boleslavi vyrovnán rekord v požárním útoku

Atletický stadion v Mladé Boleslavi se stal dějištěm III. Kola XV. ročníku Velké ceny ČR v požárním útoku HZS krajů a HZS podniků 2011.

Na Městský stadion v centru Mladé Boleslavi se sjelo patnáct družstev profesionálních a podnikových hasičů. Výborné podmínky atletického stadionu a kvalitní povrch se odrazily na dosažených časech. Nejvíce se dařilo hasičům HZS Plzeňského kraje ÚO Domažlice. Druhým pokusem v čase 21:08 vyrovnali hodnotu národního rekordu, a tím se stali nejen vítězi III. kola Velké ceny, ale také spoludržiteli tohoto rekordu.

Držitelem národního rekordu v požárním útoku s přetlakovým ventilem v hodnotě 21:08 je družstvo HZS kraje Vysočina na Velké ceně České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků v Paskově dne 19. 9. 2007. Velmi těsně porazilo družstvo HZS Moravskoslezského kraje ÚO Ostrava (druhé místo – čas 21:66) bronzové kolegy z HZSP Správa železniční dopravní cesty Plzeň (výsledný čas 21:68).

Výsledky ostatních družstev byly velmi vyrovnané, čas 22:83 stačil družstvu z ÚO Karviná až na desáté místo. Výběr Středočeského kraje se umístil na 4. příčce s dosaženým časem z prvního pokusu 21:91.

TEXT a FOTO: mjr. Bc. Světlana Beránková, ÚO Mladá Boleslav

Sdílet