Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jihomoravští hasiči vybojovali druhé místo v nohejbalu

Historické druhé místo vybojovali hasiči z Jihomoravského kraje na celostátním přeboru HZS ČR v nohejbalu trojic.

Ilustrační foto

Turnaj v nohejbalu trojic již od roku 1997 pravidelně pořádá HZS Olomouckého kraje ve spolupráci s Sportovním klubem HZS OLK a Českou hasičskou sportovní federací v Šumperku jako přebor HZS ČR.

Příslušníci HZS z celé republiky na tomto turnaji měří svoje síly a nohejbalové umění v příjemné přátelské atmosféře, o kterou pořadatelé velmi spolehlivě pečují. V předchozích ročnících se reprezentanti Jihomoravského kraje umísťovali vždy v lepší polovině výsledkových listin, ale jen jednou se jim podařilo dosáhnout na tzv. „bednu“ – třetí místo v roce 2007 bylo pro ně donedávna nejlepším umístěním.

Letošní 14. ročník přinesl překvapení ve formě slabší účasti co do počtu startujících týmů, proto byl zvolen systém, v němž se utkali všichni podle klíče „každý s každým“. Po dvou porážkách a šesti výhrách vybojovali nohejbalisté z jižní Moravy (Michal Janík – ÚO Brno, PS Slatina, Aleš Bambušek – ÚO Brno. PS Lidická, Michal Urban – ÚO Vyškov PS Slavkov) úžasné druhé místo!!!

Nasazení, bojovnost a změna hry na síti s Michalem Urbanem vedla k tomuto cennému výsledku, který je našim reprezentantům zaslouženou odměnou za dlouhodobé snažení a je i pro HZS JmK historickým úspěchem.

nprap. Bc. Aleš Bambušek, směna B, ÚO Brno, PS Lidická

Sdílet