Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Octavia urazila stojan na benzinové stanici

Na oznámení Policie ČR o dopravní nehodě ve Valašském Meziříčí, při níž osobní automobil urazil stojan benzínové pumpy, vyslalo před včerejší půlnocí operační středisko HZS Zlínského kraje jednotku HZS Zlínského kraje ze stanice Valašské Meziříčí.

Hasiči vyjeli s cisternovou automobilovou stříkačkou a speciálním hasičským automobilem na únik ropných produktů. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že při uražení stojanu čerpací stanice došlo k poměrně masivnímu úniku benzínu.

por. Mgr. Lenka Javorková, Policie ČR:

Na místě policisté zjistili, že pětadvacetiletý řidič z Prostějova jel s autem ve směru od obce Zašová k centru Valašského Meziříčí. S vozidlem přejel do protisměru, kde se dostal až do prostoru benzínové čerpací stanice. Tam narazil nejprve do betonových obrubníků a kamenného květináče.

Vozidlo se zastavilo až po nárazu do stojanu pohonných hmot. Řidič i tříčlenná posádka vyvázli bez zranění. Muž za volantem ale svojí jízdou způsobil předběžně škodu za 300 000 korun. Dechovou zkoušku na zjištění hladiny alkoholu v dechu odmítl.

Dopustil se tím přestupku, za který mu může být ve správní řízení uložena pokuta až do 50 000 korun plus zákaz řízení až na dva roky. Policisté nehodu nadále vyšetřují. Zda se jednalo o obecné ohrožení, je předmětem dalšího šetření.

Jednotka provedla protipožární zajištění místa zásahu a po vyšetření nehody dopravní polici zlikvidovala únik sorbentem.

mjr. Ing. Vít Rušar
HZS Zlínského kraje

Sdílet