Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž zemřel při pádu motorového rogala

Šestapadesátiletý muž dnes nepřežil pád motorového rogala na pole u obce Syrovice na Brněnsku.

Stroj se zřítil u zemědělského areálu na okraji obce. Ve dvoumístném rogalu byl při nehodě muž sám. Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali v 8.05 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Židlochovicích, z brněnského letiště v Tuřanech do Syrovic odstartoval vrtulník Policie ČR s hasiči – leteckými záchranáři na palubě. Osádka vrtulníku zůstala v záloze a nezasahovala.

I když se stroj zřítil do bahnitého terénu, hasičům se podařilo dojet do bezprostřední blízkosti nehody. Muž, který byl částečně mimo rogalo a částečně pod ním zaklíněn za nohu, nejevil známky života. Hasiči muži okamžitě poskytli předlékařskou pomoc a pomocí masáže srdce a podpůrného dýchání kyslíkovým přístrojem se ho snažili oživit.

V resuscitaci zraněného pokračovali zdravotníci, kteří na místo přivolali i vrtulník letecké záchranné služby. Lékař ZZS ale konstatoval, že pilot rogala nehodu nepřežil. Jeho tělo hasiči pomocí hydraulických nůžek vyprostili.

Zřícené rogalo hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Okolí události ohraničili zabezpečovací páskou. Příčinu nehody zjišťují policisté, na místo byli povoláni experti letecké inspekce.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet