Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nočním požáru hasiči nalezli mrtvou osobu

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár podkroví a střechy rodinného domku v Ústí na Přerovsku. Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o požáru v 01:07 hodin 11. června 2011 s podezřením přítomnosti osob uvnitř hořícího objektu.

K místu požáru operační středisko vyslalo profesionální jednotku požární stanice Hranice, společně s dobrovolnými hasiči Hranice, Opatovice a místní jednotku Ústí. Provedeným průzkumem byla v jedné z podkrovních místností nalezena osoba bez známek života.

Hasiči ihned zahájili resuscitaci a následně ji předali přivolané lékařské pomoci Zdravotnické záchranné služby. Osoba bohužel na místě zraněním podlehla. Prohledávání v celém objektu hasiči několikrát zopakovali a to pro vyloučení přítomnosti dalších osob, které příbuzní pohřešovali. To se naštěstí nepotvrdilo a další osoby se již uvnitř objektu nenacházely.

Hasiči lokalizovali požár ve dvou podkrovních místnostech a odkryli část střešní krytiny po obou stranách a provedli dohašení menších ohnisek. Požárem zasažené vybavení a rovněž zbytky ohořelé tepelné střešní izolace hasiči vynosili mimo objekt. Požár se celkově podařilo zlikvidovat po třech hodinách. Na místě z preventivních důvodů zůstala místní dobrovolná jednotka.

Příčina vzniku požáru je v šetření, v součastnosti probíhá došetření, výše škody byla předběžně stanovena na 2 miliony korun.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet