Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda nákladního vozidla s masem

Dopravní nehoda s vyproštěním byla na tísňovou linku ohlášena dne 10. 6. 2011 krátce před osmou hodinou ranní, k nehodě mělo dojít v ulici Ptácká, Mladá Boleslav.

Na místo byla vyslána jednotka HZS Mladá Boleslav s technikou CAS 27 Scania a RZA Jeep, na místo také vyjel vyšetřovatel požárů s VA YETI za účelem fotodokumentace.

Průzkumem bylo zjištěno, že došlo k nehodě mimo katastr města, a to na křižovatce silnice 1/38 u obce Debř. Jednalo se o dopravní nehodu nákladního automobilu značky MAN převážející vepřové půlky. Řidič vozidla se z kabiny dostal svépomocí a nezraněn. Vozidlo se nacházelo na boku pod úrovní silnice.

Jednotka provedla na vozidle protipožární opatření. Z vozidla neunikaly žádné nebezpečné látky. Jelikož vozidlo bylo nestabilní, povolal velitel zásahu na místo události AV 14 T-815 a vozidlo bylo stabilizováno pomocí navijáku. Řidič vozidla na místo zavolal náhradní vůz na přeložení nákladu. Při překládání byla jednotka PO nápomocna, jelikož se jednalo se značné množství (cca 60 ks) vepřových půlek, byla na místo povolána ještě CAS 24 T-815 (1+5) aby došlo k rychlejšímu přeložení nákladu. Poté si místo převzala speciální vyprošťovací firma a kamion vyprostila.

Po celou dobu zásahu jak JPO tak speciální firmy byla na místě přítomna policie, která řídila dopravu v místě zásahu.

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet