Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Nedělní směna na Berounsku

7.41 – Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun byla vyslána s technikou CAS16-Iveco mezi obce Králův Dvůr a Koněprusy na odstranění padlého stromu přes vozovku. Strom byl rozřezán motorovou pilou.

11.16 – Jednotka ze stanice Beroun byla vyslána s RZA-VW a CAS 16-Iveco spolu s JSDH města Rudná s CAS 25-Liaz na 3,5 km dálnice D5 ve směru na Prahu k požáru osobního automobilu. Jako první dorazila na místo dobrovolná jednotka následována posádkou RZA, osobní automobil byl zasažen požárem v plném rozsahu. Jednotka SDH města Rudná nasadila na likvidaci požáru 2 C proudy za použití izolačních dýchacích přístrojů.

Zásah komplikovala unikající nafta z prohořelé nádrže OA, která odtékala s hasební vodou do odpadové stoky u dálnice. Velitel zásahu cestou operačního a informačního střediska povolal na místo zásahu zástupce příslušného odboru životního prostředí a hasiči se soustředili na zamezení úniku ropné látky pomocí sorbentu, sorbčních rohoží a hadů. Následně bylo provedeno odčerpání zbytku nafty z nádrže shořelého vozidla.

11.58 – Jednotka ze stanice Beroun byla vyslána s CAS 20-Iveco a VEA-Škoda Yeti k dopravní nehodě osobního automobilu mezi Berounem a Tetínem. Na místě zjištěn osobní automobil na střeše po nárazu do stromu a dvě zraněné osoby v péči ZZS. Provedeno protipožární opatření a obě zásahová vozidla přejíždí k další nahlášené DN. K dořešení události (převrácení osobního automobilu na kola) si velitel zásahu na místo nehody vyžádal vyprošťovací automobil AV14-Tatra, se kterou vyjela posádku CAS 16– Iveco po návratu na základnu od požáru na D5 .

12.23 – Jednotka přejíždí k nahlášené dopravní nehodě 2 osobních automobilů na výjezdu z Berouna směr Kladno. Na místě průzkumem zajištěno, že jedno vozidlo skončilo na boku mimo vozovku a u nehody je jedno lehké zranění. Provedeno protipožární opatření, otočení osobního automobilu na kola a vyproštění na vozovku pomocí navijáku na CAS 20.

20.02 – Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun byla vyslána s technikou CAS16-Iveco a CAS32-T815 společně s jednotkou SDH města Králův Dvůr s CAS20-Terrno k pravděpodobnému požáru skládky u cementárny v Králově Dvoře. Po průzkumu na místě zásahu byla událost překlasifikována na planý poplach.

03.01 – Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice HZS Hořovice vyslána s RZA-VW k dopravní nehodě nákladního a dodávkového automobilu na dálnici D5 mezi Cerhovice a Mýto. Při příjezdu na místě již zasahovala jednotka HZS Plzeňského kraje ze stanice Rokycany. Jednalo se o lehčí dopravní nehodu, po průzkumu se hořovičtí hasiči vrátili na základnu.

6.27- Jednotka ze stanice Beroun byla vyslána s RZA-VW a CAS16-Iveco k odstranění následků dopravní nehody 4 osobních automobilů 11. km dálnice D5 ve směru na Prahu. Jednalo se o řetězovou dopravní nehodu, na místě Policie ČR a ZZS. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a likvidační práce.

Foto a text : ppor. Jiří Košťálek
pprap. Pavel Horník

Sdílet