Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči předvedli zásah u nehody na Dni Policie

Policie České republiky letos slaví své „dvacetiny,“ tedy dvacet let existence. Proto i letošní Den policie, konaný na Slezskoostravském hradě dne 12. června 2011 byl nejenom slavnostní, ale také výjimečný.

Pro návštěvníky bylo připraveno mnoho dynamických ukázek práce policistů, ať už se jednalo o elitní útvary, tak samozřejmě o služby, které veřejnost registruje při každodenním životě.

Dětmi oblíbené byly jako vždy ukázky jízdní policie. Koně bývají často využíváni pro zákroky předpokládaného narušení veřejného pořádku, například bezpečnostních opatření, týkajících se fotbalových utkání nebo nepovolených shromáždění.


Návštěvníci také spatřili zákrok záchranářů, hasičů a policistů v jedinečné souhře, neboť díky spolupráci je většinou dosaženo nejlepšího výsledku. Vozidlo ve smyku vjelo do protisměru a čelně narazilo do překážky. Ve voze je zraněný řidič a spolujezdec! Co bude dál?

K ukázce dorazily ostravské Econicy, mrkněte na článek: CAS 20 S1T Mercedes Econic 4×2


Na Slovensku postřelili nelegální prodejci zbraní policistu, z místa ujíždějí, pronásledování policisty. Slovenští policisté při přeshraničním sledování informují české policisty, zásahová jednotka připravuje léčku… Ke slovu přijdou ostřelovači, zastavovací pás i pancéřové vozidlo…

A už jsme na místě další ukázky, tentokrát byla na hrad přemístěna banka. Nebezpečný pachatel při přepadení vzal rukojmí, vyjednavač si klade své podmínky, zásahová jednotka je připravena na místě k zákroku…

por. Bc. Gabriela Holčáková
KŘP Moravskoslezského kraje
Policie ČR

Sdílet