Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana muže po zásahu elektrickým proudem

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli včera 13. června 2011 po poledni přivoláni na Masarykovo náměstí v centru města.

Zaměstnanec specializované firmy utrpěl úraz elektrickým proudem, když z vysokozdvižné plošiny kontroloval a opravoval kamerový systém na rohu jedné z budov. Jako první si podivně ležícího muže na plošině všimla kolemjdoucí žena, shodou okolností zdravotní sestra, která informovala strážníky Městské policie.

Při příjezdu hasičů na místo určení byla pracovní plošina na zemi a muž mimo koš. Zdravotní sestra a strážníci začali s oživováním zraněného, který nedýchal a byl v bezvědomí. Jeden z hasičů pokračoval v zahájené resuscitaci a prováděl nepřímou masáž srdce až do příjezdu záchranné služby. Lékař a záchranáři pokračovali v resuscitaci, která byla úspěšná. Zraněného muže zajistili a převezli do královéhradecké nemocnice.

Další dva hasiči provedli kontrolu vyšších pater budovy kvůli informaci, že by se v podkroví mohl nacházet další zaměstnanec firmy. Ten se nakonec sám a nezraněn přihlásil veliteli zásahu s tím, že v té době pracoval na půdě budovy. Místo události zajistila Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet