Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly na Liberecku

V jednu hodinu a jedenáct minut ráno v úterý 14. června 2011 byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár velké boudy ze dřeva a plechu v Bílém Kostele nad Nisou.

Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolné kolegy z Bílého Kostela n. N., Hrádku n. N. a Chrastavy s celkem pěti cisternovými automobilovými stříkačkami, dvěma automobilovými žebříky a dvěma dopravními automobily. V době příjezdu hasičů byl již objekt o rozměru 50 × 15 metrů zcela zasažen požárem. Na lokalizaci požáru hasiči nasadili 3 pozemní vodní proudy a jeden z automobilového žebříku.

Byla zřízena dálková doprava vody hadicemi z řeky Nisy. Po dohodě s majitelem velitel zásahu rozhodl nechat objekt kontrolovaně vyhořet, protože náklady na hašení by byly vyšší než uchráněné hodnoty. Před půl čtvrtou hodinou starosta obce zajistil občerstvení pro zasahující hasiče.

Ve 04:41 hodin velitel zásahu ponechal na místě jednotky z Bílého Kostela a Chrastavy a ostatní jednotky se vrátily na své základny. Zásah byl ukončen krátce po deváté hodině dopoledne. Škoda byla předběžně vyčíslena na 750.000,– Kč. Příčina požáru je zatím v šetření.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet