Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Nový rok shořela stodola

Silvestr a Nový rok nebyl počtem událostí, u kterých zasahovali hasiči kraje Vysočina, nijak mimořádný. Ale i přesto mohl být první den v novém roce pro některé z nás veselejší.

Poslední den v roce 2005 – na Silvestra – došlo k jedné mimořádné události. Ve 20:10 hodin hasiči ze stanice Třebíč vyjížděli k dopravní nehodě na železniční zastávku ve Vladislavi, kde osobní vlak přejel osobu. Hasiči osobu předali zdravotnické záchranné službě. Zranění osoby nebyla slučitelná se životem. Místo události bylo předáno hasičům podniku České dráhy Brno a inspekci Českých drah, která nehodu vyšetřovala.

Na Nový rok hned kolem sedmé hodiny ranní vyjížděli profesionální hasiči z Kamenice nad Lipou, Pelhřimova a dobrovolní hasiči ze Žirovnice a Počátek k požáru hospodářské budovy na ploše cca 15 × 10 metrů. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Byla zachráněna malá koza, která se v době požáru v budově vyskytovala a která se před ohněm zachránila propadnutím do sklepních prostor.
Škoda byla předběžně vyčíslena na 100.000 Kč.
Příčina požáru je v šetření.
(Pozn. V příloze zaslána fotodokumentace k této události.)

V 18:07 hodin byl na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina nahlášen kouř, který vychází z bytu přes dveře v 3. patře v Březinově ulici v Jihlavě. Uživatel nebyl v době události doma. Hasiči z Jihlavy násilím vnikli do bytu. Požár hasili C proudem z hydrantu, dohašovali ohniska a odvětrávali byt a chodby přetlakovou ventilací.
Škoda byla předběžně stanovena na 100.000 Kč.
Příčinou byla technická závada na televizoru.

Ani Nový rok se neobešel bez dopravních nehod. K nejvážnější vyjížděli v 19:07 hodin hasiči z Bystřice nad Pernštejnem k obci Olešná na Žďársku. Došlo zde ke střetu dvou osobních automobilů – Škoda Forman a Ford Mondeo. Při dopravní nehodě bylo zraněno 7 osob, které byly předány zdravotnické záchranné službě.





npor. Mgr. Denisa Vrbová, HZS kraje Vysočina, tisková mluvčí
Sdílet