Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár prostoru pod předsíňkou rodinného domu

V úterý 14. června 2011 ve 20:48 vyjela hasičská jednotka SDH Liteň k požáru prostoru pod předsíňkou u vstupu do rodinného domu v obci Liteň, v Myslbekově ulici.

Na událost byl upozorněn velitel jednotky SDH Liteň od pětileté sousedky, kterou poslal její otec pan Hlinka. Sám upozornil jeho souseda na druhé straně jeho pozemku, pana Sládka na požár prostoru pod předsíňkou u vstupu do rodinného domu. Velitel jednotky okamžitě spustil pomocí SMS zprávy sirénu a vydal se také do hasičárny pro zásahové vybavení.

Při jízdě k zásahu jsme vysílačkou informovali KOPIS o události, ke které vyjíždíme. KOPIS zatím o události nevědělo, proto jsme udali adresu a rozsah požáru (informoval velitel, který pří jízdě do hasičárny provedl rychlý průzkum).

Na místě události byl natažen proud C s kombinovanou proudnicí. Hasiči zasahovali v dýchací technice. Ta byla zapotřebí hlavně při vynášení ohořelých věcí z prostoru, které byly následně dohašeny venku. KOPIS informováno o lokalizaci a likvidaci.

Na místo dorazili rovněž hasiči z Řevnic a vyšetřovatel příčin požárů. Díky včasnému upozornění sousedů nedošlo k rozšíření požáru. Před příjezdem hasičů byl prostor hašen zahradní hadicí a jedním práškovým hasicím přístrojem. Hořely pneumatiky, sekačky, horská kola s jiné drobnosti.

Pochvalu si určitě zaslouží jednotka za velkou účast při zásahu včetně rychlého výjezdu, majitelé a sousedé, kteří před příjezdem jednotky zabránili ohni jeho dalšímu rozšíření na další části domu. Příčina vzniku požáru byla předběžně stanovena na neúmyslnou neopatrnost při ukládání dřevěného uhlí po grilování, do kterého zřejmě spadl žhavý uhlík.

Vyšetřovatelem byla stanovena uchráněná hodnota na 3 000 000 KČ.

www.sdhliten.mistecko.cz

Sdílet